Două minute

Tags: , , , ,

Ora șase seara. Probabil al doilea moment de vârf al traficului din zi. Implicit, momentul în care ai nevoie de multă șansă să dai de un loc de parcare neocupat. Și ca să fie treaba treabă, ești în zona mallului vechi din Timișoara. În fața showroomului Emag. Și la ei un peak al zilei, vine lumea de la serviciu și trece pe acolo să-și ia comanda.

Și care e cel mai bun lucru pe care poți să-l faci? Voilà!

wp_20160928_18_25_02_pro

 

wp_20160928_18_25_09_pro

 

wp_20160928_18_25_13_pro

 

Și nu, proprietarul nu era unul care să se încadreze în stereotip. Au contraire, o persoană de sex feminin, decent îmbrăcată, genul business-corporate, însoțită de (probabil) propriul copil, un adolescent care ar trebui să învețe de la părinți. Eu spre să nu o facă. Sau nu cum se parchează. Am întrebat-o dacă i se pare OK modul în care și-a parcat mașina. A zis că oricum încă o mașină nu mai are loc. De parcă Smartul de lângă (și el parcat aiurea) ar fi fost bătut în cuie acolo. Și, probabil ca să se justifice, a mai aruncat un: „Stau doar două minute”.

Eu am stat peste douăzeci de minute în showroom. M-am tot uitat pe geam. Au trecut zeci de mașini. Multe au încercat să oprească în zonă, dar fără succes. Locul respectiv (o străduță minusculă, nu are douăzeci de metri) era sufocat. Blocaje, oamenii dădeau cu spatele. Uneori doar din cauza unei mașini care nu găsea, la rându-i loc de parcare.

Când am plecat, mașina era tot acolo. Atunci am făcut și pozele. Nu m-am uitat la ceas, dar sigur au trecut cele două minute. De vreo zece ori, cel puțin.

Și m-am gândit ce viață frumoasă au unii. Unii care reușesc să dilate timpul într-o proporție de 1:10. Eh, nu. Nu așa m-am gândit. M-am gândit că stereotipurile sunt o prostie. Când ești nesimțit, ești nesimțit indiferent de cum arăți, cum te îmbraci, ce mașină conduci.

Dar încearcă să nu-i dai și copilului tău un astfel de exemplu.

(Bag mâna în foc că ar fi încăput încă o mașină acolo, fără să ai talentul lui Titi Aur la volan.)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments-bottom